'Terror' in Atlas Theater

EMMEN

Mag je bewust meer dan honderd mensen de dood in jagen als je daarmee de levens van tienduizenden mensen redt? Een vliegtuig met 148 passagiers aan boord wordt gekaapt.

De kapers dreigen het vliegtuig neer te laten storten op De Arena waar op dat moment Nederland - Duitsland wordt gespeeld voor 54.000 mensen. Twee F16’s worden de lucht in gestuurd en wachten op een bevel. Dat bevel komt niet. Een van de straaljagerpiloten neemt het heft in eigen handen en schiet het passagierstoestel uit de lucht om zo 54.000 levens te sparen. In dit spannende stuk ziet u de rechtszaak waarin deze piloot wordt aangeklaagd voor de moord op 164 mensen. Na de zitting brengt u uw stem uit. Is hij de held die een nationale ramp heeft voorkomen of een militair, die zonder bevel vele burgerslachtoffers heeft gemaakt? U hoort alle feiten, maar bij het verlaten van de zaal moet u uw keuze gemaakt hebben: schuldig of onschuldig. Elke voorstelling kan de uitkomst verschillen.

Ongekend succes

Terror is over de hele wereld een ongekend succes en een van de meest spannende en spraakmakende producties van de afgelopen jaren. In Duitsland heeft het stuk zo’n impact gehad dat de voorstelling live is uitgezonden op televisie. In de Nederlandse versie is Jeroen Spitzenberger de piloot, Johanna ter Steege officier van justitie, Clairy Polak de rechter en u bent de jury! Terror is op zondag 12 november vanaf 20.00 uur te zien in het Atlas Theater. Zie www.atlastheater.nl voor meer informatie.

Auteur

Redactie