Doorloper met Petra Scholtens: 'Ik ga graag met de honden de natuur in'

EMMEN

Petra Scholtens (52) uit Emmen is medisch pedicure aan huis. Ze leest veel boeken en loopt graag met de honden. De te bouwen woontoren in Emmen vindt ze niks. Dat en meer in deze Doorloper.

Een relatie? “Ja, met Marinus.” Emmen is voor mij… “Mijn thuisbasis, waar ik ben opgegroeid. Emmen is een plaats in ontwikkeling.” Als ik de baas van Emmen zou zijn, dan… “Zou ik minder gebouwen met historie hebben platgegooid. Daar heb ik me altijd aan gestoord, omdat Emmen zo zijn identiteit verliest. Ik heb er moeite mee dat veel moet plaatsmaken voor nieuwbouw. De beslissing om die grote flat bij de bibliotheek te zetten kan ik ook niet volgen. Emmen is te veel bezig met wat de buitenwereld van Emmen vindt, in plaats van gewoon te luisteren naar zijn eigen inwoners. Het is allemaal te geforceerd een stad willen zijn. Zo zonde!” Vroeger ging ik altijd stappen in… “De Piramideclub, wat nu de Brasserie is. En Discotheek Skopje, dat er toen nog was. Inderdaad op de plek waar nu die nieuwe flat komt.” Ik weet nog goed wanneer en op wie ik voor de eerste keer verliefd was. “Ik was verliefd op een jongetje op de camping op Ameland, maar ik weet niet meer hoe hij heet. Volgens mij was hij een Duitser. Ik was toen acht jaar, haha.” De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed… “Gisteren nog. Ik lig regelmatig in een deuk.” En dat ik huilde ook… “Vorig jaar is mijn moeder overleden. Daar word ik nog regelmatig erg emotioneel van.” Het beste boek dat ik ooit gelezen heb, is… “Mogen dat er ook meer zijn? Ik heb een enorme kast vol boeken. Boudewijn Büch vind ik heel interessant. ‘Diepere lagen’ van Bart Chabot is een mooi boek. ‘De Vriendschap’ van Connie Palmen ook. Door ‘Ademloos’ van Kim Moelands heb ik zelfs een traantje weggepinkt. Dat heb ik niet gauw bij boeken. Ook was ik erg verrast door ‘Je ziet mij nooit meer terug’ van Sonja Barend. Ik wist niet dat zij zo goed kan schrijven.” Je kunt me wakker maken voor… “Toetjes, haha!” Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk thuiskom is… “Dan heeft Marinus het eten klaargemaakt en schuif ik lekker aan.” Als ik niet in Emmen zou wonen, dan… “Als ik niet gebonden zou zijn, denk ik aan het buitenland. Misschien niet eens een vaste woonplaats, maar juist veel onderweg willen zijn. Wel in warme landen met veel flora en fauna.” Ik zou graag de volgende personen willen nomineren voor een lintje… “De vrijwilligers van Stichting Aap. Daar heb ik onlangs een kijkje achter de schermen gehad. De bezieling voor het werk en de liefde voor de dieren is bijzonder. Vergis je niet, het is niet niks om daar in je vrije tijd zo hard te moeten werken. Mensen die zich inzetten voor een ander vind ik sowieso heel erg mooi. Het lijkt een tweede natuur als mensen dat hebben.” Wat ik vroeger wilde worden is… “Modeontwerpster.” Wat ik uiteindelijk geworden ben, is… “Voorheen medisch secretaresse en nu medisch pedicure met een snelgroeiende praktijk aan huis in Emmerhout in Emmen. Ik kan mezelf goed kwijt in dit vak omdat het veel breder is dan alleen maar het lakken van nagels. Er is veel problematiek bij bijvoorbeeld mensen met diabetes, dan is het mooi om te zien als er resultaten geboekt worden. Je moet je leven lang doen met je voeten en iedere leeftijd heeft zijn eigen problemen. Ik ben altijd oprecht blij als mensen tevreden de deur uitgaan.” Mijn hobby is… “Wandelen met de honden in de natuur.” Hoogtepunten in mijn leven zijn er zeker, maar wat er echt uitspringt is… “Dat ik oma ben geworden. Natuurlijk zijn ook de geboortes van mijn kinderen hoogtepunten. Ik ben nu twee jaar oma en dat is heel bijzonder. Het is een prachtig meisje met nu al veel humor en daar houd ik van.”

Meedoen?

Meedoen aan deze rubriek Doorloper? Stuur een e-mail naar de redactie: zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.

Auteur

Redactie