Woonwijkcentrum Holdert ontvangt keurmerk voor toegankelijkheid

EMMEN

Ingangen met lage drempels, markering op glazen deuren en invalidenparkeerplaatsen mét bewegwijzering. Woonwijkcentrum Holdert in Emmen scoort op toegankelijkheid en krijgt er een keurmerk voor. Als eerste locatie voor wonen en zorg in Nederland.

"Voor onze bewoners en bezoekers zijn sommige ruimtes soms minder goed toegankelijk. Kleine aanpassingen kunnen dat soms al verhelpen", aldus Carla van de Wiel, bestuursvoorzitter van Treant Zorggroep, waar het woonwijkcentrum onderdeel van is. "Het keurmerk dat Holdert heeft gekregen laat zien dat onze bewoners daar prettig en veilig wonen en dat de locatie toegankelijk is voor iedereen. Bovendien is het een verdiend compliment aan alle Treant-medewerkers die daar elke dag weer goede zorg verlenen aan onze bewoners."

Keuring

Holdert is door Ongehinderd, een maatschappelijke instelling die zich inzet voor een toegankelijker Nederland, gekeurd op de toegankelijkheid voor slechtzienden, mensen met gehoorproblemen en lichamelijke beperkingen. "Voor het verkrijgen van het keurmerk hebben we een aantal kleine verbeterpunten doorgevoerd. Hierbij ging het om het toevoegen van markering op glazen wanden en deuren, het verlagen van drempels bij ingangen en het verbeteren van de invalidenparkeerplaats", vertelt André Belt van Holdert. De verbeterpunten worden gewaardeerd door bewoners. "Het is prachtig om te zien dat bewoners zich zonder veel hulp kunnen verplaatsen, zonder over te hoge drempels te hoeven stappen", aldus Belt. Holdert is ook toegankelijk voor mensen met een assistentiehond.

Auteur

Redactie