Sportpraat met Floris Vrolijk: ‘Perfecte ronde bestaat niet’

DALEN/AALDEN

Floris Vrolijk is 21 jaar en woont in Dalen. Hij start mogelijk met een nieuwe studie en is lid van twee sportverenigingen. Lees meer over de enthousiaste Floris in deze editie van Sportpraat.

Wat voor werk doe je? “Ik werk momenteel als fondsenwerver/marketeer in Groningen.” Welke sport beoefen je en bij welke vereniging? “Ik golf sinds mijn twaalfde bij Drentse Golf Club De Gelpenberg in Aalden. Ook ben ik lid van de Groninger Studenten Golfvereniging.” Wat maakt deze sport zo leuk? “Er bestaat géén perfecte ronde. Zelfs al speel je geweldig goed, er zijn altijd een paar puntjes waarvan je denkt: dat kon beter of daar heb ik wat laten liggen.” In welk team sport je? “Heren 1 van De Gelpenberg.” Wat is het mooiste aan dit team? “Het team heeft een grote leeftijdsspreiding: van studenten tot heren in de zestig. Dit verschil maakt het erg leuk om er elke wedstrijd met zijn allen het beste van te maken en van elkaar te leren.” Op welk niveau sport je? “Wij zijn afgelopen jaar gepromoveerd naar de eerste klasse. Nu kijken of we ons op dit niveau kunnen handhaven.” Waarom sport je bij jouw club? “Dichterbij kan niet! Daarnaast ben ik daar begonnen toen mijn vader nog op het vakantiepark Aelderholt golfde. Ik moest na een verbouwing in het zwembad - waar ik toen altijd te vinden was - toch maar eens mee de baan op.” Hoe vaak train je per week? “Het liefst sta ik het hele weekend op de golfbaan. Dat is goed voor zo’n twaalf uur training per week.” Wanneer was jouw laatste wedstrijd en hoe ging het? “Dat waren de clubkampioenschappen: vier rondes golf van achttien holes in één weekend. Normaal gaat een wedstrijd maar over één ronde. De clubkampioenschappen verliepen erg goed. Ik mag mezelf clubkampioen van 2017 noemen!” Hoogtepunt en gloriemoment? “De reis naar Florida in februari 2012. Ik golfde daar acht dagen lang op de mooiste banen. Als gloriemoment toch wel de hole-in-one die ik maakte als zeventienjarige!” Wat wil je nog bereiken in jouw sport? “Ik wil graag nog een top drie finish in een nationaal toernooi bereiken. Over twee weken staat het NK op de planning en om het daar te doen zou wel heel gaaf zijn.” Grootste blunder? “Ik heb een keer mijn golfclub doormidden geslagen tegen een boom. Ik dacht dat er genoeg ruimte was, maar dat viel vies tegen…” Wie is jouw grote voorbeeld? “Rory McIlroy. Zijn swing is wetenschappelijk gezien bijna onmogelijk en daarom slaat hij belachelijk ver voor zijn lichaamslengte.” Hoe breng je graag jouw vrije tijd door? “In Groningen bij vrienden of in de kroeg. Ook ga ik graag langs mijn ouders in het weekend.” Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers van de ZuidOosthoeker? “Ja! Golfen is makkelijker, leuker, en toegankelijker dan het lijkt. Kom een keer langs op De Gelpenberg and see for yourself…”

Ook meedoen?

Wil jij ook meedoen aan deze rubriek? Stuur dan een e-mail naar de redactie: zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.

Auteur

Redactie