Vergunninghouders vinden plek in gemeente Coevorden

COEVORDEN

De gemeente Coevorden heeft in samenwerking met Domesta en Woonservice de eerste helft van dit jaar 47 vergunninghouders gehuisvest in een woning in de gemeente. Naast het aanbieden van een woning zorgen de gemeente, Vluchtelingenwerk Noord-Nederland, Humanitas en Maatschappelijk Welzijn Coevorden ervoor dat de nieuwe inwoners mee kunnen doen in de samenleving.

Vanaf het moment dat de nieuwe inwoners de sleutel van hun huis krijgen, krijgen ze in de gemeente achttien maanden maatschappelijke begeleiding van Vluchtelingenwerk Noord Nederland. Vluchtelingenwerk Noord-Nederland helpt de mensen bij onder meer het tekenen van het huurcontract, het inrichten van het huis en het aanvragen van toeslagen. Ook worden ze wegwijs gemaakt in de gemeente. De vergunninghouders volgen daarnaast een verplicht inburgeringstraject.

Auteur

Redactie