Ruim 3600 bezoekers in openingsweek voor MH17-kraanvogels

EMMEN

In de eerste week dat de tentoonstelling Room of Hope in de oude dierentuin is geopend, hebben ruim 3600 bezoekers de expositie bezocht. Dat laten de initiatiefnemers Tjitske Dijkstra en Emmenaar van het Jaar Ingo Leth weten.

Room of Hope laat in het voormalige Afrikahuis in het oude dierenpark 298.000 gevouwen kraanvogels zien, duizend voor elk slachtoffer van de MH17 vliegtuigramp. Dijkstra is het initiatief gestart omdat haar vriendin en collega Hieke Raap in het vliegtuig met vluchtnummer MH17 zat. Volgens Japanse traditie wilde Dijkstra duizend kraanvogels vouwen voor Hieke. Nadat dat aantal binnen drie weken al was gehaald, ontstond het idee om voor elk slachtoffer van de ramp duizend kraanvogels te vouwen. Niet alleen in Nederland, maar ook in Zuid-Afrika, India en bijvoorbeeld Australië werd gevouwen. De grootste angst van Dijkstra was of er wel genoeg belangstelling zou zijn voor de expositie. Die angst is na ruim 3600 bezoekers verdwenen als sneeuw voor de zon. “De belangstelling overtreft mijn stoutste dromen”, stelt ze. “Ik hoor veel mensen zeggen dat ze het een indrukwekkende expositie vinden. Kunst en emotie staan hier heel dicht bij elkaar en het is de overweldigde hoeveelheid kraanvogels die zo’n indruk maakt.” Tijdens C’est la Vie bezochten ruim 1400 mensen de expositie. De expositie is tot en met 24 september van dinsdag tot en met zondag te bekijken.

Auteur

Redactie