Matchingsapp voor werkzoekenden in regio

EMMEN/COEVORDEN

De samenwerkende partners binnen Arbeidsmarktregio Drenthe gaan een matchingsapp ontwikkelen voor gemeenten, UWV en werkzoekenden. Met één druk op de knop kunnen gemeenten en UWV vacatures aanbieden.

Werkzoekenden kunnen via hun persoonlijke profiel snel en gemakkelijk reageren op passende vacatures. De app moet in het najaar beschikbaar zijn.

Gemeenten

Arbeidsmarktregio Drenthe bestaat uit de gemeenten Emmen, Coevorden, Borger-Odoorn, Hoogeveen, De Wolden en Midden-Drenthe en het UWV en twee SW bedrijven: Alescon en EMCO. Klantmanagers krijgen vaak van werkzoekenden te horen dat ze zelf inzage willen hebben in de beschikbare vacatures. De werkzoekende krijgt thans alleen vacatures te zien die volgens de klantmanager geschikt zijn. De werkzoekenden vinden dit een gemiste kans. De gemeente Emmen nam daarom het initiatief om de app te ontwikkelen.

Auteur

Redactie