Coevordenaar Jeroen Stravers wint fotowedstrijd in stad

COEVORDEN

Met zijn foto van de oude aardappelmeelfabriek aan de Coevorder Gramsbergerstraat is Jeroen Stravers zaterdag uitgeroepen tot winnaar van de fotowedstrijd 'Kijk omhoog! Gevels van Coevorden'. De organisatie van de wedstrijd was in handen van het Stedelijk Museum Coevorden.

De 42-jarige Stravers had concurrentie van zeven andere deelnemers. Museumdirecteur Stefanie Horneman-Ottens maakte de winnaar van de wedstrijd wereldkundig. Op de foto van Stravers is een deel van de voormalige aardappelmeelfabriek te zien die in 1908 werd gebouwd. Tegenwoordig staat er slechts nog een gedeelte van het pand in vervallen staat.

Origineel

De jury vindt het pand en de wijze van fotograferen origineel. “Vooral de mooie compositie en het oog voor detail vallen op. De weerspiegeling in het glas en de rode pijp maken het plaatje compleet. Tenslotte zijn de kleurstellingen prachtig en is ook het gekozen standpunt origineel”, stellen de juryleden. De foto van Stravers is te bewonderen in het museum zolang de tentoonstelling ‘Gevels van Coevorden: 10 bouwwerken door de eeuwen heen’ loopt. Dat is tot en met 10 september.

Auteur

Redactie