Sportpraat met Jurrien Kugel: ‘Een prijs pakken op het EK’

ERICA

Jurrien Kugel is 16 jaar en woont in Erica. Hij is een talentvolle judoka en won al veel medailles. Lees meer over de tiener in deze Sportpraat.

Naar welke school ga je? “Het Carmelcollege Emmen. Na de vakantie naar havo 5.” Bij welke vereniging sport je? “Judo Instituut Noord.” Wat maakt jouw sport zo leuk? “Het is een mooie sport om te doen, want je krijgt er zelfvertrouwen en discipline door. Je wordt er ook sterk van.” In welk team sport je? “Judo is een individuele sport, maar zonder trainingspartners bereik je niets.” Wat kun je vertellen over de training? “Je hebt veel trainingspartners. Zelf train ik vaak met Max Benthem omdat wij op elkaar ingespeeld zijn.” Op welk niveau sport je? “Op topniveau. Naast de eigen club bij RTC in Heerenveen en bij de bondstraining in Papendal.” Waarom sport je bij jouw club? “Omdat het een goede club is met goede trainers en begeleiding.” Hoe vaak train je per week? “Alle dagen behalve de woensdag, tenzij ik een Europacup heb. Dan train ik ook op de woensdag. Op zaterdag speel ik mijn wedstrijden.” Wanneer was jouw laatste wedstrijd en hoe ging het? “Mijn laatste wedstrijd was een internationaal toernooi in Venray. Daar ben ik derde geworden.” Gloriemomenten? “Nederlands kampioen en dat ik medailles won op de meetmomenten waardoor ik werd uitgezonden door de judobond Nederland naar Europacups in het buitenland.” Wat wil je nog bereiken in jouw sport? “Deelname aan Europese kampioenschappen en daar een prijs pakken.” Grootste blunder? “In Zagreb maakte ik een fout waardoor ik dom verloor en niet voor het brons mocht judoën.” Wie is jouw grote voorbeeld? “Mijn trainer Alexander Sulava.” Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers van de ZuidOosthoeker? “Topsport is mooi. Je moet er veel voor doen, maar je krijgt er ook veel voor terug. Het is ook zwaar en je moet er veel voor laten. Dat is soms lastig.”

Ook meedoen?

Wil jij ook meedoen aan deze rubriek? Stuur dan een e-mail naar zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.

Auteur

Redactie