Aelder Meent krijgt 31.000 euro subsidie van provincie

AALDEN

Gedeputeerde Staten hebben besloten om het project ‘Een toekomstbestendige Aelder Meent’ 31.000 euro subsidie te verlenen. Dorpsbelangen Aalden wil samen met onder meer de gemeente Coevorden een bruisend dorpshart maken van het multifunctioneel centrum Aelder Meent.

Het gebouw in Aalden biedt onderdak aan twee basisscholen, twee opvanginstellingen en een sportzaal. Ook is er plaats voor het geven van cursussen. De komende anderhalf jaar gaat een projectleider aan de slag met opdrachten uit een haalbaarheidsonderzoek. Het is aan de projectleider om nieuwe activiteiten op te zetten en te onderzoeken welke aanpassingen nodig zijn aan het gebouw. De totale kosten van het project zijn 62.000 euro. Provincie en de gemeente Coevorden nemen elk de helft van de kosten voor hun rekening.

Auteur

Redactie