Minder dreigende huisuitzettingen in gemeente Coevorden

COEVORDEN

Het aantal dreigende huisuitzettingen in de gemeente Coevorden is aanzienlijk gedaald dankzij de gezamenlijke aanpak van de gemeente Coevorden, woningcorporatie Domesta en Maatschappelijk Welzijn Coevorden (MWC). Dat stellen de drie partijen donderdag in een persbericht.

De samenwerking blijft en de afspraken zijn donderdag vastgelegd in een convenant. De aanpak heeft een nieuwe naam - Huis blijft Thuis - en leidde tot een daling van het aantal ontruimingsaanzeggingen naar acht in 2016 en van 1 januari tot 1 juli dit jaar naar één. Tot twee jaar geleden kregen jaarlijks nog tussen de twintig en dertig gezinnen een aanzegging tot ontruiming.

Betalingsregeling

Maatschappelijk werk van MWC wordt ingeschakeld wanneer het niet lukt om met de huurders een betalingsregeling te treffen om hun huurachterstand weg te werken. Maatschappelijk werk moest vorig jaar bij 22 huurders in actie komen en dit eerste half jaar bij 23 huurders.

Auteur

Redactie