Coevorden en Jarola Beheer werken samen aan zuidelijke ontsluitingsweg

COEVORDEN

Wethouder Jeroen Huizing van de gemeente Coevorden en directeur Gert Jan de Wilde van Jarola en Wildkamp ondertekenden woensdag een samenwerkingsovereenkomst voor de toekomstige realisatie van de Coevorder zuidelijke ontsluitingsweg. Deze weg komt voor een groot deel op het terrein van Jarola Beheer te liggen.

De nieuwe weg vormt een verbinding tussen de nieuwe aansluiting Klooster op de N34 en de Hulteweg. Het bedrijventerrein Leeuwerikenveld II - waar onder meer het distributiecentrum van Jarola komt - moet daardoor veel beter bereikbaar worden. Verder zou de nieuwe situatie het verkeer moeten gaan verminderen dat via de Monierweg en de Krimweg naar de N34 gaat. In de loop van dit jaar wordt de omgeving betrokken en geïnformeerd over de plannen en het ontwerp. Het streven is om in 2019 te starten met de aanleg.

Auteur

Redactie