Leerlingen schitteren in Atlas Theater

EMMEN

Het Carmelcollege organiseerde vorige week op 11 en 12 juli voor de achttiende keer de ‘Carmel Podiumdagen’. Een jaarlijks kunst & cultuurproject waaraan maar liefst 205 leerlingen meededen.

Van breakdance tot popsongs, van slagwerk tot hiphop- en breakdance en van theater tot het maken van een lipdub. Onder leiding van professionele kunstdocenten gingen de jongeren enthousiast aan de slag. Als klaslokalen fungeerden de theaterruimtes in het Atlas Theater. Marie Jose Tepe, CKV docent van het Carmelcollege en coördinator van het project vertelt: “We organiseren dit jaarlijks terugkerende project nu enkele jaren samen met De Kunstbeweging. Ook dit jaar waren we weer te gast in een echt theater en voor onze leerlingen is dat heel bijzonder”, aldus Tepe. “De jongeren werken tijdens de Podiumdagen met kunstvakdocenten aan een eindshow die in de theaterzaal gepresenteerd wordt. Op zo’n groot podium met professioneel licht en geluid voelen ze zich voor even een ster. Het publiek stond versteld van de verborgen talenten van sommige leerlingen. Op deze manier beleven we samen een mooie afsluiting van het schooljaar.”

Auteur

Redactie