Gemeente Emmen investeert ruim drie ton in bouw

EMMEN

Vanuit het plan Bouwen, Duurzaamheid en Jeugdwerkloosheid krijgen zes projecten een subsidie van de gemeente Emmen voor de uitvoering van hun plannen.

De subsidie - 345.000 euro - wordt onder meer gebruikt voor de bouw van een zorgboerderij, het slopen van verpauperde woningen en het bouwen en verduurzamen van woningen. De verpauperde woningen waar de gemeente wat aan wil doen, staan aan de Schimmerweg, vlak bij de bioscoop. Behalve sloop worden daar ook tien nieuwe woningen en vier appartementen gebouwd. Ook Stichting Villa Vita krijgt een bijdrage. Hier wordt dus een zorgboerderij gebouwd met acht zorgappartementen, een dagopvang, een kinderboerderij, een Bed and Breakfast en een theehuis. Wethouder Jisse Otter looft vooral de werkgelegenheid voor jongeren uit de regio, die er volgens hem mee gepaard gaat.

Auteur

Redactie