Doorloper met Florian Lukkien: ‘Altijd oefenen in Coevorden’

COEVORDEN

Florian Lukkien is 18 jaar en staat deze week centraal in de rubriek Doorloper. De jonge muzikant laat de havo op De Nieuwe Veste achter zich en gaat Civiele Techniek studeren in Zwolle.

Een relatie? “Nee.” Mijn woonplaats Coevorden is voor mij... “Een stad waar ik eigenlijk alles heb! Het makkelijkste is dat de hele band in Coevorden woont en we altijd kunnen oefenen in onze woonplaats. Ik heb hier in de stad een bijbaan als vakkenvuller bij de Albert Heijn om nieuwe gitaren te kopen.” Als ik de baas van Coevorden zou zijn, dan... “Zou ik gaan voor meer veranderingen in cultuur voor muzikanten. Ook zou ik het centrum aantrekkelijker maken door de komst van meer leuke winkels en minder leegstand.” Ik ga altijd stappen in... “Eigenlijk doe ik dat nooit. Meestal gaan we bij iemand zitten en drinken daar wat. Dat is vaak hier in Coevorden.” Het beste boek dat ik ooit gelezen heb is... “Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet veel boeken lees. Als ik lees is het bijna altijd muziekgerelateerd - zoals Guitar Magazine - of ik lees voor school.” Je kunt me wakker maken voor... “Bluesmuziek en gitaren. Spelen doe ik het liefst de hele dag en daar mag je me 's nachts ook voor wakker maken!” Het eerste wat ik doe als ik thuis kom is... “Eten pakken, versterker aan, gitaar pakken en daarna televisie kijken, terwijl ik nieuwe muziek bedenk.” Als ik niet in Coevorden zou wonen, dan… “Zou ik in Nashville of Austin willen wonen. Ik ben een paar keer in Nashville geweest en vind het werkelijk waar een te gekke stad! Ik houd voornamelijk van de ‘music scène’ en de cultuur daar. Ook zou ik graag in Austin (Texas) willen wonen, omdat er veel blues te vinden is in die stad. Daar houd ik het meest van.” Ik zou graag de volgende personen willen nomineren voor een lintje… “Voornamelijk mijn ouders en familie omdat ze heel erg ‘supportive’ zijn in wat ik doe. Ze denken vaak echt met mij mee over dingen.” Wat ik uiteindelijk wil worden… “Bluesmuzikant die van de muziek kan leven en uiteindelijk veel gigs mag geven!” Mijn hobby’s zijn… “Muziek maken en dan vooral spelen op mijn elektrische gitaar. Ook luister ik graag naar bluesmuziek. Vooral naar de nummers van mijn favoriet Joe Bonamassa.” Hoogtepunten in mijn leven zijn er zeker, maar wat er echt uitspringt is... “Dat ik een eigen nummer - Aware - heb geschreven. Dat liedje heb ik mogen opnemen in de studio. Dat was erg gaaf. Een moment om nooit meer te vergeten.”

Meedoen

Meedoen aan deze rubriek Doorloper? Stuur een e-mail naar de redactie: zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.

Auteur

Redactie