Dalenaar Nick Borgman wil stappen maken bij vv Hoogeveen

DALEN/HOOGEVEEN

Keeper Nick Borgman maakt deze zomer de overstap van de beloften van FC Groningen naar zondag eersteklasser Hoogeveen. Daar moet hij de strijd aangaan met de huidige doelman Raimon Benjamins. De 20-jarige Dalenaar komt uit een echt keepersnest. Ook zijn jongere broertjes Kevin en Jordy zijn doelman en alle drie speelden zij in de jeugd van PEC Zwolle.

Door Gerjo Stegeman "Mijn vader heeft altijd in het eerste elftal van Protos gespeeld en van jongs af aan zijn we zodoende geïnfecteerd met het keepersvirus", steekt Borgman van wal. "Je ziet je vader dan in actie en droomt er dan als klein jochie van om hetzelfde te gaan doen." Het feit dat hij met z’n drie broertjes bij PEC Zwolle speelde, maakt de familie Borgman extra bijzonder. "Dat is het zeker. Ik begon er, toen kwam mijn middelste broertje Kevin erbij en later volgde ook de jongste, Jordy. Samen hebben we er een hele mooie tijd gehad", vertelt de oudste van de drie met een brede glimlach. De nieuwe Hoogeveen-trainer Nico Haak speelt een belangrijke rol in zijn keepersloopbaan. "Mijn broertjes hadden al een aantal keren bij Emmen meegetraind en uiteindelijk kwam ik daar ook. Nico was er trainer en toen hij de overstap naar PEC Zwolle maakte, heeft hij mij gevraagd mee te gaan en dat heb ik toen gedaan. Ik kan het heel goed met hem vinden. Hij zegt waar het op staat en daar houd ik van. Zo zit ik zelf ook in elkaar."

PEC Zwolle

Bij PEC Zwolle maakte hij een enorme ontwikkeling door en zag hij ook de club enorm groeien. "Toen ik er kwam was het nog FC Zwolle en speelden ze in de eerste divisie. Daarna promoveerden ze, wonnen de KNVB Beker en de Johan Cruijff-schaal. Het was geweldig om mee te maken en je zag de hele club mee profiteren. Ook de jeugdacademie is enorm verbeterd qua niveau. Zelf kwam ik er als een echte amateur binnen. Ik heb er getraind en gespeeld onder goede trainers. Zo heb ik ook met de eerste selectie meegetraind onder leiding van Ron Jans. Het is een ervaring die je niet snel vergeet." Vorig seizoen maakte hij de overstap naar FC Groningen. "Ik had een kruisbandblessure gehad en mocht bij PEC Zwolle blijven. Ik zou dan echter voornamelijk reserve zijn. Zelf wilde ik daarom naar een club waar ik toch weer stappen kon maken. Dat werd uiteindelijk FC Groningen. Daar speelde ik bij de beloften in de derde divisie. Helaas is het aantal wedstrijden beperkt gebleven. Op een gegeven moment keepte ik zes wedstrijden op rij, maar uiteindelijk kreeg de reservekeeper van het eerste elftal toch de voorkeur." Borgman kon bij FC Groningen blijven. "Natuurlijk voelde dat als een waardering, maar ik heb toch besloten om een stapje terug te doen. Het is gewoon zaak dat ik weer veel aan spelen toe kom. Er waren meerdere clubs die belangstelling toonden. Uiteindelijk heb ik alles op een rij gezet en had ik bij Hoogeveen het beste gevoel. Mijn insteek is ook om mij hier weer in de picture te spelen en zo weer hogerop te komen."

AH Offerein Bokaal

Vrijdag 18 augustus komt Borgman voor het eerst in actie voor Hoogeveen zondag. Tijdens de 6e editie van de door Hoogeveen en HZVV georganiseerde AH Offerein Bokaal neemt zijn ploeg het vanaf 20.45 uur op tegen tweedeklasser SV Dedemsvaart. Andere wedstrijden die avond zijn: Hoogeveen zaterdag – SC Erica, HZVV – Ruinerwold en WKE-16 – Germanicus. https://youtu.be/-9ofs5v1Nqo

Auteur

Redactie