Leerlingen Bascule zetten zich onvergetelijk in

AALDEN/NIEUW

AMSTERDAM - Groepsleerkracht Henri Hooge uit Aalden van obs De Bascule uit Nieuw-Amsterdam is niet snel sprakeloos, maar afgelopen vrijdag was hij diep geroerd door een fantastisch gebaar van zijn leerlingen.

Hooge mocht namelijk een cheque van 1758,02 euro in ontvangst nemen voor Cystic Fibrosis, ook wel taaislijmziekte genoemd. Seth, de oudste zoon van Hooge, lijdt aan deze tot nog toe ongeneeslijke ziekte. Het geld is ingezameld door de leerlingen van groep 6b. Zij organiseerden het afgelopen jaar onder aanvoering van de klassenouders Diana Lambers, Ivonne Klaver en Maartje Overbeeke, buiten medeweten van hun meester om, allerlei sponsoracties voor Cystic Fibrosis. Meester Henri noemt het een overweldigend initiatief. “Natuurlijk zetten zich veel vaker mensen in voor een goed doel, maar voor mij was het heel speciaal te ervaren hoe leerlingen en ouders betrokken zijn bij dit bijzonder goede doel.” Hooge gaat in samenspraak met het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG op zoek naar een nuttige besteding. “Wij willen graag ons steentje bijdragen, zodat artsen in staat zijn betere onderzoeken te realiseren.”

Auteur

Redactie