Koninklijk compliment voor leerlingen Hondsrug College

EMMEN

De leerlingen van Ht1j en Hb1i van het Emmer Hondsrug College konden rekenen op lovende woorden van Prins Bernhard van Oranje-Nassau.

De prins was erg onder de indruk hoe de leerlingen zich inzetten voor de strijd tegen lymfeklierkanker. De scholieren hebben een maand lang geld ingezameld voor de stichting Lymph&Co, die onderzoek doet naar de bestrijding van lymfeklierkanker. Ze deden dit door onder meer lege flessen in te zamelen, auto’s te wassen en oud ijzer te verkopen. Hiermee werd 768 euro en 39 cent opgehaald. De actie maakte indruk bij de stichting, want het persbericht van het Hondsrug College hierover verscheen op hun website. Prins Bernhard, oprichter van de stichting Lymph&Co, las het bericht en werd erdoor geraakt. Joost Kluiver van het UMCG, hij doet onderzoek naar kanker, bracht het nieuws over. Hij had de Emmer scholieren vorige maand in het ziekenhuis over zijn onderzoek bijgepraat en de cheque in ontvangst genomen. Locatiedirecteur Ben den Hamer van het Hondsrug College is trots op de royale complimenten. “Ze hebben hun ziel en zaligheid gegeven om het geld bij elkaar te krijgen en dan zo’n compliment. Hun vakantie begint in elk geval goed”, vertelt hij.

Auteur

Redactie