Drents Verbond All Star Team tegen FC Emmen bij DZOH

EMMEN

Het Drents Verbond All Star Team speelt donderdagavond 13 juli een op voorhand bijzondere wedstrijd op het sportpark van voetbalvereniging DZOH in de Emmer wijk Rietlanden. Tegenstander vanaf 19.00 uur is FC Emmen. Liefst 22 Drentse voetballers - onder leiding van coach Martin Drent - worden eenmalig afgestaan door hun eigen amateurvereniging om te strijden tegen de profs van FC Emmen.

In het kader van het Drents Verbond - een samenwerking tussen FC Emmen en tien Drentse amateurverenigingen - wordt deze unieke wedstrijd gespeeld. SVBO, vv Emmen, DZOH, Rolder Boys, FC Klazienaveen, Raptim, vv Beilen, Achilles 1894 en SVV’04 staan spelers af om het Drents Verbond All Star Team te kunnen vormen. Uniek is dat het Drents Verbond All Star Team in de oude tenues van Sportclub Drente speelt. Dat de eerste selectie van FC Emmen op 13 juli een waardige tegenstander treft, blijkt uit de selectie van het Drents Verbond. Die bestaat uit: Lennon Ebeltjes (keeper), Stefan Kuper (beiden SVBO), Nick Schepers (keeper), Max Heijnen (beiden DZOH), Arnold Malkus, Patrick Vos (beiden Raptim), Janiek Arends, Alex Blekkink (beiden VV Emmen), Stan Haanstra, Matthijs Hensens, Wouter van der Molen (allen Achilles 1894), Patrick Bloemberg, Stan Kroeze, Yorin Habing, Maurice Heine en Harrie Gerdes(allen FC Klazienaveen), Marnick Ottens, Ferdi Hidding (beiden Rolder Boys), Reint Kasten en Mark Hollemans (beiden vv Beilen) en Frank Klaassen en Frank Schoemakers (beiden SVV’04 uit Schoonebeek).

Coach

Alle spelers zijn stuk voor stuk trots op hun uitverkiezing voor het All Star Team en kijken uit naar de wedstrijd. Coach Martin Drent - zelf met 166 wedstrijden (45 doelpunten) oud-speler van FC Emmen - kan heel erg goed begrijpen waarom ‘zijn’ jongens zoveel zin hebben in ‘de wedstrijd van het jaar’. “Laat ik beginnen met dat ik hoop dat deze wedstrijd een jaarlijkse traditie wordt. Het is namelijk fantastisch om als amateurvoetballer het niveau van het betaalde voetbal te mogen ervaren. Daar horen regionale trots en heel veel publiek bij. Voor wat betreft de selectie: het zijn allemaal stuk voor stuk jongens die echt goede amateurvoetballers zijn. Waardige tegenstand kunnen wij zeker bieden. We zullen veel achter de bal aan lopen en op onze eigen helft spelen, maar laat ik voorop stellen dat we onze huid heel duur gaan verkopen.”

Entree

Jeugd tot en met 18 jaar heeft donderdagavond gratis toegang, terwijl voetballiefhebbers vanaf 19 jaar 5 euro entree betalen. Van het entreegeld komt twee euro ten goede aan de clubkas van het Drents Verbond. De opbrengst is voor activiteiten.

Auteur

Redactie