Doorloper met Ingrid Roelofs: een trotse moeder en oma

EMMEN

Ingrid Roelofs is 49 jaar en woont in Emmen. Zij heeft een persoonlijke tip voor Wildlands in haar woonplaats en breekt een lans voor mantelzorgers. Lees meer over Ingrid in deze Doorloper.

Een relatie? “Ja. Ik woon samen met Hilbrand.” Emmen is voor mij… “Gewoon een plaats om te wonen.” Als ik de baas van Emmen zou zijn, dan… “Zou ik de achtbaan in Wildlands verbieden en in plaats daarvan een reuzenrad adviseren zodat mensen van daaruit kunnen kijken over het park en de stad.” Vroeger ging ik altijd stappen in… “Dancing Groothuis in het Overijsselse Hengelo. Ik kom van oorsprong uit Twente.” Als mijn favoriete voetbalclub FC Twente wint, dan… “Zijn vooral mijn jongste zoon Timon en mijn schoonzoon Teun heel blij.” Ik weet nog goed wanneer en op wie ik voor de eerste keer verliefd was. Dat was… “Op Han. Ik woonde in Borne. Ik was 12 jaar en hij al 16. Han was dus volledig onbereikbaar voor mij, haha.” De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed… “Ik reisde onlangs mee met een zorgvakantie naar Ierland. We hebben onwijs gelachen met onze groep. Om alles en niets.” En dat ik huilde ook… “Dat was op 29 juni toen mijn dochter middels een keizersnede beviel van een prachtig zoon. Hij heet Jurre.” Het beste boek dat ik ooit gelezen heb, is… “De Millennium-serie van Stieg Larsson.” Je kunt me wakker maken voor… “Nasi.” Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk thuiskom is… “Dan gaan de schoenen uit.” Als ik niet in Emmen zou wonen, dan… “Zou ik ergens op het platteland een mooie boerderij hebben met daarin een respijthuis, zodat mantelzorgers de zorg tijdelijk kunnen overdragen om even weer op te laden.” Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje… “Hilbrand vanwege zijn enorme geduld en zijn onvermoeibare inzet voor iedereen die een beroep op hem doet.” Wat ik vroeger wilde worden is… “Ik wist pas op mijn 32e wat ik wilde worden. Mijn grote wens - moeder worden - was toen al uitgekomen.” Wat ik uiteindelijk geworden ben, is… “Verpleegkundige en eigenaar van Reisburo Vakantie & Zorg. Ik organiseer zorgvakanties voor mensen met een lichamelijke beperking en ook begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking.” Mijn hobby’s zijn… “Reizen en lezen.” Hoogtepunten in mijn leven zijn er zeker, maar wat er echt uitspringt is… “De geboorte van mijn kinderen en kleinkind. Ik ben een zeer trotse moeder en oma.”

Meedoen

Meedoen aan deze rubriek Doorloper? Stuur een e-mail naar de redactie: zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.

Auteur

Redactie