Eerste Para-Cycling World Cup in Emmen geslaagd | Fotoserie

EMMEN

De UCI Para-Cycling Road World Cup vond afgelopen weekend voor het eerst plaats in Emmen. De Nederlanders Daniel Gebru, Tim de Vries en Jetze Plat waren de grote winnaars dit weekend.

In de tijdrit pakten Gebru (cycling klasse C5) en de handbikers Plat (klasse H4) en De Vries (klasse H5) de overwinningen in de tijdrit én bij de individuele wegwedstrijd. Ook de internationale wereldtop, met veel Paralympisch kampioenen, maakten hun favorietenrol waar. De wereldbekerwedstrijd in Emmen was de derde en laatste van het seizoen. Het para-cyclingseizoen wordt afgesloten in Zuid-Afrika, waar eind augustus de wereldkampioenschappen plaatsvinden. Ook Emmenaar en schaatskampioen Kjeld Nuis was aanwezig. Hij gaf een wielerclinic aan meer dan vijftig kinderen tussen de vier en dertien jaar.

Auteur

Redactie