Annelou Nab wint twee titels bij TC Bargeres

EMMEN

Tennisster Annelou Nab uit Emmen heeft afgelopen week het Bij Maarten Open/DealerAuto’s Emmen Open NRT** toernooi gespeeld. Met een wildcard voor Joany Pontjodikromo en Dainah Cameron werd het een zwaar bezet 2-sterren toernooi. Doordat Claire Verwerda zich terug had getrokken werd de talentvolle Nab als nummer twee geplaatst.

In verband met het slechte weer startte woensdag de wedstrijd tegen Rowena van der Ploeg op smashcourt. Nab won met 6-1 en 6-0. In de tweede ronde trof ze Jill van den Dungen, ook dit was een overtuigende overwinning: 6-1 en 6-3. De halve finale tegen Shura Poppe was een ander verhaal. Twee weken geleden stonden Shura Poppe en Annelou Nab tegenover elkaar in de kwalificatie van het Future toernooi in Alkmaar. Shura won deze wedstrijd in twee sets, dus het werd revanche in de Emmer woonwijk Bargeres. Shura had de titel van de eerste editie van het Bij Maarten Open/DealerAuto’s Emmen Open NRT**’ te verdedigen. Na een spannende tweede set won Nab met 6-1 en 6-4.

Helemaal open

Doordat Bo Luttikhuis Joany Pontjodikromo in de eerste ronde naar huis sloeg, lag het schema weer helemaal open en speelde Annelou Nab de finale tegen Anastasiya Mulder. In een spannende wedstrijd, waarin beide spelers aanvallend speelden, won Annelou met 6-4 en 6-2. "Ik ben erg trots op mijn titel, want dit is de club waar het allemaal begon. Op vijfjarige leeftijd begonnen mijn tennislessen bij Johan Koning en later bij Ruud Koning", zegt Annelou. Ook de titel voor de dames dubbel schreef Nab op haar naam samen met Celine Koets. De zusjes Rowena en Tessa van der Ploeg gaven een walkover in de finale door een blessure.

Auteur

Redactie