Walid Soppe drie keer in actie op Sachsenring |

COEVORDEN

Walid Soppe uit Coevorden kwam afgelopen weekend drie keer in actie. Op de Duitse Sachsenring reed de Drent op zaterdag en zondag een race voor de Red Bull Rookies Cup en aansluitend op de race van zondag een wedstrijd om het Noord-Europees kampioenschap.

In een uitgestelde regenrace op zaterdag wist Soppe een twaalfde plaats te behalen. Zondag kwam hij onder droge omstandigheden tot een achtste positie. Direct daarna ging de Team Freudenberg coureur van start in de NEC. Hierin nam hij al in de eerste bocht de leiding en wist dit geruime tijd vol te houden. Uiteindelijk passeerde Tim Georgi, die tevens middels een wildcard deelnam het WK Moto3, Soppe waardoor de 17-jarige als tweede finishte. Dit is zijn vijfde podiumplaats op rij in deze klasse en daarbij neemt hij de tweede plaats in op de ranglijst.

Hevige regenbuien

Soppe: "De eerste race was een lastige wedstrijd door de hevige regenbuien vlak voor de start. Ondanks de regen was er veel erg veel grip. Het was moeilijk om uit te vinden waar de limiet lag. Achteraf gezien had het allemaal wel wat harder gekund. Zondag was het droog en kwam ik in een grote groep terecht. Door de vele positiewisselingen sleet de band in razend tempo waardoor er niet echt snelle rondetijden genoteerd werden. Mijn rondetijd in de NEC was bijna een seconde sneller dan in de Rookies Cup. Ik pakte in de eerste bocht direct iedereen en kwam in een goed ritme. Uiteindelijk wist Tim (Georgi) mij nog in te halen, maar ik ben tevreden over hoe de race is verlopen. Ik hoop hoog in het kampioenschap te kunnen eindigen."

Auteur

Redactie