Real Human Bodies succes in Emmen | Fotoserie

EMMEN

Tot voor een paar jaar was het bekijken van dode lichamen en het verkennen van de anatomische toestand uitsluitend voorbehouden aan artsen in de dissectiezalen van de universiteiten.

Vorige week kon dat echter ook in Emmen tijdens de rondreizende tentoonstelling Real Human Bodies, die werd gehouden in het Hampshire Hotel. De tentoonstelling had als doel, de anatomische wetenschap aan geïnteresseerde bezoekers – speciaal ook schoolklassen – door te geven. De tentoonstelling verleende aan de hand van een omvangrijke wetenschappelijke verzameling van ongeveer 200 waardevolle onderdelen een geneeskundige leerstof aan de geïnteresseerde bezoeker. Deze verzameling bestaat uit bewaarde menselijke lichamen, skeletten, ledematen, organen, simulatie van functies, proefmodellen en 3D-afdrukken.

Auteur

Redactie