Springgroepen TVC Coevorden in de prijzen |

COEVORDEN

Turn Vereniging Coevorden (TVC) kwam zaterdag met de springgroepen uit op een toernooi in het nabije Nieuwleusen, dat in Overijssel ligt.

Voor veel meiden was dit pas de eerste of tweede keer dat ze deelnamen aan een springwedstrijd. Na veel trainen en hard werken was het dan eindelijk zover om te laten zien waar ze als team voor hadden getraind. De springers uit de categorie jeugd C-lijn deden met twee teams mee. TVC 1 bestond uit: Mailin Jongsma, Sienna Winter, Megan Scheerhoorn, Micki de Haan, Charissa Bothof en Noa van Ewijk. TVC 2 bestond uit: Kirsten Brinks, Maud Pielage, Floor van der Weide, Mandy Bosman, Eline Veenstra, Lois Mulder en Milla Streuer. Het eerste onderdeel was plankoline kast. Na het inturnen was het de beurt aan TVC 1. Het voelde allemaal nog een beetje onwennig, maar zodra de wedstrijd begon wisten ze zich met het gehele team goed staande te houden. Na het uitvoeren van zes keurige sprongen wisten ze het podium te veroveren met een eerste plek. TVC 2 was daarna aan de beurt en zat er meteen lekker in. Ze hadden een mooi tempo en sprongen goed. Het tweede onderdeel was de trampoline. TVC 1 mocht weer als eerste en bij dit onderdeel kwam alle spanning eruit. Het was duidelijk gezonde spanning, want weer ging dit team naar huis met het behalen van een eerste plaats. TVC 2 liet weten dat ook zij zich graag op dit onderdeel lieten zien, wat ook zichtbaar was. Zij werden derde en namen de bronzen beker mee naar huis. Het derde onderdeel was de airtumbling. Voor beide teams is dit onderdeel altijd een uitdaging, maar de equipes wisten zich goed te presenteren. Ondanks een val werd TVC 1 op dit onderdeel derde.

Keurig

Het laatste toestel waar ze aan mee mochten doen was de trampoline kast. De spanning was inmiddels weg en dit was te zien. De sprongen waren keurig. TVC 2 wist op dit onderdeel derde te worden. Het was een mooie wedstrijdochtend en een mooie afsluiter van het seizoen voor de springers uit de categorie Jeugd. Ze hebben vandaag veel ervaring opgedaan en dit werd beloond met vijf prachtige bekers. Dit was de laatste wedstrijd van trainster Eline Veenstra-Overweg. Na het middaguur kwamen de springers Junioren en Senioren in actie. Met vier teams in verschillende categorieën en op alle onderdelen werden prijzen behaald. Ze sprongen de moeilijkste sprongen op de onderdelen minitramp, minitramp tafel en pegasus, airtrack en plank pegasus. Deze teams springen landelijk op een zeer hoog niveau. Het junioren A-team won nog een extra grote beker voor sportiviteit met op alle onderdelen een eerste plaats. Voor hen was het de laatste wedstrijd van dit seizoen. TVC Coevorden sluit het seizoen op 15 juli af met verschillende demo's.

Auteur

Redactie