Doorloper met Malissa Pijpstra: ‘Je komt ogen en oren tekort’

OOSTERHESSELEN

Malissa Pijpstra uit Oosterhesselen doet dit jaar voor de tweede keer mee in Het Pauperparadijs. De zestienjarige is net geslaagd voor haar vmbo-examen. Lees meer over Malissa in deze Doorloper.

Een relatie? “Nee.” Het Pauperparadijs is voor mij… “Een prachtig theaterspektakel om voor het tweede jaar aan mee te mogen doen, samen met een fantastische crew. Het stuk zit vol met emotie en wordt afgewisseld met grappige stukjes. Achter de schermen hebben we het dan ook heel erg naar onze zin.” Als ik de regisseur van het Pauperparadijs zou zijn, dan… “Zou ik eigenlijk niets veranderen, want het is een prachtig stuk. Niet alleen om mee te doen, maar ook om naar te kijken. Je ziet zoveel dat je ogen en oren tekort komt. Dat heeft onze regisseur Tom de Ket erg goed gedaan.” Vroeger ging ik altijd stappen in… “Ik ga eigenlijk nooit stappen. Ik ga natuurlijk wel eens naar feestjes, maar naar bijvoorbeeld een feesttent ga ik niet.” Als Het pauperparadijs een vervolg krijgt in 2018, dan… “Zou ik zeker weer willen meedoen, maar dan moet het wel in Veenhuizen zijn.” Ik weet nog goed wanneer ik voor de eerste keer op de set kwam… “Ik kon alleen maar mijn ogen uitkijken naar die enorme decorstukken die konden rijden over het podium, naar de enorme trappen van ongeveer vijf meter hoog en naar een kraan die een groot hoofd weet te verplaatsen.” De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed… “Dit was backstage. We stonden te wachten tot we op mochten in ons Indië kostuum. Henrieke zei toen tegen Ella: ‘Hé, wat heb jij daar voor een zakje op je pak?’, totdat ze bij iedereen het zakje ontdekte. We lachten ons rot, terwijl de rest dacht: ‘Waar gaat dit over?’, wat nóg grappiger was.” En dat ik huilde ook… “Dit was toen ik hoorde dat ik geslaagd was voor mijn eindexamen!” Het beste boek dat ik ooit gelezen heb, is... “Het klinkt misschien heel cliché, maar dat is Het Pauperparadijs van Suzanna Jansen. Je kunt dit boek zo vaak lezen als je wilt en het blijft je verrassen.” Je kunt me wakker maken voor… “Varen op het water - uiteraard wel met lekker weer – en voor Netflix.” Het eerste wat ik doe als ik na Het Pauperparadijs thuiskom is… “Met onze kittens knuffelen en daarna slapen, want het is dan meestal al wel half een ’s nachts geweest.” Als ik niet in Oosterhesselen zou wonen, dan… “Zou ik graag in de stad willen wonen. Dat lijkt me heel leuk, maar ik vind een dorp ook heerlijk. Ik kan nu op mijn pony - een tinker - stappen en binnen tien minuten ben ik in het bos!” Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje… “Mijn moeder. Zij doet ontzettend veel voor mij en staat altijd voor mij klaar.” Wat ik vroeger wilde worden is… “Juf.” Wat ik uiteindelijk geworden ben… “Ik heb nog geen vast werk, maar ik ga de opleiding Mediavormgever doen en wil hier later ook graag mijn beroep van maken.” Mijn hobby’s zijn… “Toneelspelen, paardrijden, tekenen, lezen en schrijven.” Hoogtepunten in mijn leven zijn er zeker, maar wat er echt uit uitspringt is… “Dat ik mijn eigen pony heb gekregen. Hier ben ik zo dankbaar voor!”

Meedoen

Meedoen aan deze rubriek Doorloper? Stuur een e-mail naar de redactie: zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.

Auteur

Redactie