Jan Albert en Sietske Dam genieten van vrijheid in Schoonoord

SCHOONOORD

Het bevalt Jan Albert en Sietske Dam nog altijd heel erg goed in hun fraaie onderkomen aan de Tramstraat in Schoonoord. Onder de rook van Openluchtmuseum Ellert en Brammert genieten zij van de vrijheid en hun kleurrijke tuin. Jan Albert en Sietske zijn sinds 27 juni 65 jaar getrouwd.

De 90-jarige Jan Albert en zijn zes jaar jongere echtgenote Sietske wonen al vijftig jaar in hun huidige huis. Zij hebben vier kinderen, twaalf kleinkinderen en zeventien achterkleinkinderen. Tot enige jaren terug ging het stel naar baptistengemeente De Wegwijzer in Emmen. Jan Albert gaat vier dagen per week naar de dagbesteding in De Paasbergen in Odoorn. Hij wandelt er onder meer en maakt ook puzzels. Sietske loopt drie keer per dag rondom het eigen huis om in beweging te blijven.

Thuiszorg

Kleindochter Janine verzorgt wekelijks de tuin en haar twee jaar oudere zus Francisca maakt elke week het huis schoon. Thuiszorg komt twee keer per week langs. Jan Albert is een geboren en getogen Schoonoorder, terwijl Sietske het levenslicht zag in Emmer-Erfscheidenveen.

Auteur

Redactie