Sportpraat met Luca Scheper: ‘Ik wil naar de Olympische Spelen’

EMMEN

Luca Scheper is 10 jaar en woont in Emmen. De talentvolle turner gaat niet naar één basisschool, maar naar liefst twee. Lees meer over Luca in deze editie van Sportpraat.

Naar welke school ga je? “Ik ga nu drie dagen in de week naar obs het Slingertouw in Heerenveen en twee dagen naar obs de Lisdodde in Emmen. Na de vakantie ga ik helemaal over naar het Slingertouw.” Welke sport beoefen je en bij welke vereniging? “Ik turn bij Topsport Noord in Heerenveen.” Wat maakt deze sport zo leuk? “Turnen is een afwisselende en uitdagende sport. Naast kracht en lenigheid heb je ook lef nodig en geeft het een kick als je steeds nieuwe en moeilijkere dingen doet.” In welk team sport je? “Turnen is een individuele sport, maar ik zit wel in de Oranje Jong Talent selectie.” Wat is het mooiste aan dit team? “De beste twaalf jongens van Nederland zijn hiervoor geselecteerd. Het is leuk om samen met alle talenten van Nederland te trainen in verschillende turnhallen.” Op welk niveau sport je? “Ik turn op het hoogste niveau in Nederland: de talentendivisie.” Waarom sport je bij jouw club? “Ik ben begonnen toen ik 5 jaar was bij Turnteam Drenthe Emmen, toen nog onder leiding van Theo Boerrigter. Vanuit hier ben ik gescout om een keer bij Topsport Noord te mogen trainen en al snel heb ik de overstap helemaal naar Heerenveen gemaakt.” Hoe vaak train je per week? “Ik train zes keer per week 3,5 uur lang en dat betekent 21 uur in de week. Mijn rustdag is de zaterdag.” Wanneer was jouw laatste wedstrijd en hoe ging het? “Ik heb twee weken geleden het NK in Waalwijk geturnd. Hier heb ik zilver op de meerkamp gewonnen, zilver op vloer en voltige, brons op brug en als hoogtepunt goud op rek.” Gloriemoment? “De nationale titel op rek, dit jaar.” Wat wil je nog bereiken in jouw sport? “Ik wil naar de Olympische Spelen van 2028!” Grootste blunder? “Echte blunders heb ik niet, maar om nieuwe en moeilijke dingen te doen moet je toch eerst een aantal keer vallen voor het goed gaat. Dat hoort bij deze sport.” Wie zijn jouw grote voorbeelden? “Epke Zonderland en Bart Deurloo. Ik train samen met Epke en vind het mooi om te zien hoe hij toch elke keer weer moeilijkere dingen doet op de rekstok. Bart Deurloo is een goede meerkamper.” Hoe breng je graag jouw vrije tijd door? “Ik heb niet zoveel vrije tijd, maar ik vind het leuk om trucjes met de bal te doen, te fietsen en te gamen.” Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers van de ZuidOosthoeker? “Ik train samen met mijn broertje Dani bij Topsport Noord. Hij is dit jaar vierde geworden op het NK!”

Ook meedoen?

Wil jij ook meedoen aan deze rubriek? Opgeven kan door een mail te sturen naar zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.

Auteur

Redactie