Gemeentegedicht: ‘Onlyonecan win’

Emmen

Lang voordat zij elkaar echt zouden ontmoeten

maakte hij als kwajongen al kennis met de klomp van zijn toekomstige lieve schoonvader ondanks de waarschuwing welover het hek van Joop springen dat bleek toch geen aanrader Jaren later zag zij hem op een bruiloft Hij danste met een dame met lang dik zwart haar en terwijl zij dacht – hij ziet mij vast niet staan had hij toen al alleen oog voor haar De prille liefde werd echter meteen beproefd Zij moest van haar vader het contact verbreken Hij vond het leeftijdsverschil te groot En zo leek het lot afgetroefd maar op de terugweg in zijn auto klonk vanuit de radio deze zin ‘Only one can win’ Weken later op een avond in de soos rende een dorpsgenootje naar binnen met de woorden ‘Hij uit Almelo staat buiten in zijn witte Kever’ Zij zag hem staan en kon haar geluk niet op Geen schoonvader ter wereld hield hem weg bij de liefde van zijn leven © Berendy Gähler © www.gemeentedichteremmen.nl

Auteur

Redactie