Coevorder multifunctioneel gebouw heet Ravelijn Verbindt: foto's

COEVORDEN

Het multifunctioneel gebouw aan de Coevorder Linthorst Homanlaan heeft een naam: Ravelijn Verbindt. De onthulling van die naam was woensdagmiddag in de wijk Lootuinen.

Door Kristian Elders Corina Driehuizen en Ina Jongman uit Coevorden stuurden de gekozen naam in. Zij werden in de bloemetjes gezet door coördinator Helma Bosgraaf en opbouwwerker participatie Annelies Croon van Maatschappelijk Welzijn Coevorden. Ravelijn was de naam van de vroegere scholengemeenschap in het gebouw aan de Linthorst Homanlaan. "We bedachten toevallig dezelfde naam", vertellen Driehuizen en Jongman vlak na de onthulling. "Het is mooi dat de naam Ravelijn behouden blijft. Heel veel mensen uit Coevorden kennen deze naam." Ravelijn Verbindt werd medio maart geopend. Er werden veertig namen aangedragen en het woensdag gekozen logo - ontworpen door Alieke Eising en Nick Lubberman van de afdeling communicatie van de gemeente Coevorden - siert na de zomervakantie de buitenkant van het pand. Ravelijn Verbindt moet een bolwerk worden van partijen, die elkaar hebben gevonden en samenwerken. De vaste gebruikers  van het gebouw zijn kledingbank De Cirkel, Vluchtelingenwerk, Humanitas, Jongeren Vereniging Coevorden (JVC), Stichting Need Help Coevorden, de Voedselbank, de Parkschool, kinderopvang Gans Anderz, Stichting Al Islam, Centrum Ontwikkeling en Educatie, de afdeling Actief voor Werk van de gemeente Coevorden en taalinstituut ITOM. Meewerkende partijen – deze hebben geen vaste plaats in het gebouw – zijn namens de politie wijkagent Henk Kamphuis, de brede school Som, Domesta, Promens Care, Stichting4Kidz en buurt- en speeltuinvereniging Lootuinen.

Moestuin

Ook buiten het gebouw Ravelijn Verbindt wordt naar verbinding gezocht. Neem Hans Herbers en Gerjan Schoemaker uit Coevorden. Samen met andere enthousiastelingen zetten zij zich in voor de moestuin. 'De mannen van de moestuin' zijn bijna dagelijks aanwezig, weet Bosgraaf. Het leek in maart nog een oerwoud, maar hoe anders is de situatie nu. De vroegere moestuin van de praktijkschool van De Nieuwe Veste (de vorige gebruiker van het gebouw, red.) is nieuw leven ingeblazen. Leerlingen van de Parkschool beschikken over een gedeelte van de moestuin en daar is Thomas Schoemaker van groep 7A maar wat blij mee. Ook cliënten van Promens Care dragen hun steentje bij in de moestuin. "We zijn mooi bezig op deze manier", vertelt Herbers. "Thuis zijn we al heel snel klaar met de eigen tuin, maar dat is hier wel anders gelukkig." Ook de entree van Ravelijn Verbindt wordt verfraaid en netjes gemaakt door onder anderen Herbers en Schoemaker. "Alles wat op ons pad komt pakken we aan", vult Schoemaker aan. "We leven ons hier uit."

Auteur

Redactie