Mega Piraten Festijn naar Klazienaveen

KLAZIENAVEEN

Klazienaveen krijgt medio oktober zijn eigen Mega Piraten Festijn. Alle grote Nederlandse artiesten komen naar het grootste buitendorp van de gemeente Emmen. Inclusief The Kelly Family.

Door Vincent Trechsel Het feest in Klazienaveen wordt groter dan het festijn in Borger. Dat weet de Emmer zanger Erik van Klinken (50) zeker. Volgens hem luisteren vier op de tien mensen uit Zuidoost-Drenthe naar RadioNL, waar hij accountmanager is. De radiozender brengt muziek van alle artiesten die op 14 oktober naar Klazienaveen gaan om daar duizenden fans mee te laten zingen en te genieten van al hun liedjes. Dat het Mega Piraten Festijn (MPF) in Klazienaveen een drukte van jewelste gaat worden is volgens de zanger dan ook een logische optelsom.

Klazienaveen

In het noordwesten van Klazienaveen, langs de A37, komt een grote tent te staan. Een greep uit de artiesten: Jannes, Jan Smit, Koos Alberts, Mooi Wark, Gebroeders Ko en Marianne Weber. Grootste verrassing is de komst van Johnny, Kathy, Patricia en Paul Kelly. Inderdaad, de muzikanten achter de Amerikaans/Ierse band The Kelly Family. Waar Borger jaarlijks kan rekenen op zo’n achtduizend muziekfans, denkt Erik van Klinken dat Klazienaveen de tienduizend wel aan gaat tikken. “Het gebied in en rondom Klazienaveen bestaat uit pure piratenliefhebbers. Vroeger zag je hier de één na de andere antenne voor de geheime zenders. Deze muziek leeft hier enorm. Ook Duitsers vinden het prachtig. Ze verstaan er weinig van, maar het klinkt ze prettig in de oren.”

Mega Piraten Festijn

Het Mega Piraten Festijn is in Klazienaveen tot stand gekomen na een samenwerking van de organisatie met RadioNL. Het gaat goed met de zender, weet Van Klinken. De zender geniet een grote, enthousiaste achterban door heel Nederland. “De Mega Piraten en RadioNL vormen de grootste en gezelligste familie van Nederland”, durft de Emmer zanger te beweren. “De Tros roept al jaren dat zij dat zijn, maar dat zijn wij hoor.” Van Klinken zingt zelf ook een paar van zijn liedjes mee tijdens het MPF in Klazienaveen. “Ik vind het een eer en prachtig om ertussen te staan. Ik ben in 2010 voorzichtig begonnen en kom nu de mensen achter de schermen tegen waar ik toen ook al tegen opkeek. Koos Alberts is een soort vader voor me. Ik heb het geluk gehad dat ik hem ook privé heb leren kennen. We hebben goed en regelmatig contact. Hij is al dertig jaar de grootmeester van het Nederlandse levenslied en geeft mij – Erik van Klinken uit Emmen – gewoon tips. Ik ben trots en heb er reuze veel zin in.” Kijk voor de kaartverkoop op www.megapiratenfestijn.nl.

Auteur

Redactie