Emmenaar van het Jaar Ingo Leth ontvangt schilderij | Fotoreportage

EMMEN

Ingo Leth heeft gisteren het Emmenaar van het Jaar-schilderij ontvangen uit handen van kunstenares Ellen Kroeze.

De winnaar van de verkiezing - begin januari hoorde Leth dat hij 'De Emmenaar' werd - krijgt behalve een gouden certificaat en een glazen beeldje van een vlinder ook een schilderij aangeboden gekregen. Dat werd dit jaar voor het eerst door de Emmense Ellen Kroeze gemaakt. Spanning gierde door het lichaam van Ingo Leth, toen Ellen Kroeze hem voor de onthulling wilde vertellen hoe zij alles had beleefd. De eerste reactie na het zien van het schilderij was onbetaalbaar. Ingo Leth straalde in alles ongeloof uit, maar wat vond hij eigenlijk van het schilderij? Wat wil Ellen Kroeze vertellen met het kunstwerk en wat vindt bijvoorbeeld Ingo's vrouw Metha van haar man op het doek? Antwoorden op die vragen en meer verschijnen dinsdag paginagroot in de papieren editie van de ZuidOosthoeker. Later in de week zal het verhaal ook online verschijnen.

Auteur

Redactie