Sportpraat met Annelou Nab: ‘Alle emoties eruit tennissen’

Emmen

Zij kwam recent nog in actie tijdens het Dr. Van Leeuwen tennistoernooi in Emmen. “Ik sport op nationaal en internationaal niveau.” Lees meer in deze Sportpraat.

Wie ben je? “Hallo allemaal, ik ben Annelou Nab. Ik ben 20 jaar en mijn woonplaats is Emmen.’’ Naar welke school ga je? “Vorig jaar heb ik de keuze gemaakt om fulltime te gaan tennissen bij tennisschool Tennis 4 in het Overijsselse Bathmen. Daar train ik onder leiding van Huib Troost. Hiervoor heb ik mijn havo-diploma gehaald en vorig jaar heb ik aan het CIOS in Heerenveen de opleiding tot tennisleraar gevolgd.” Welke sport beoefen je en bij welke vereniging? “Ik beoefen de tennissport bij T.C. Salland in Bathmen.” Wat maakt deze sport zo leuk? “De tennissport is een uitdagende sport, je kunt jezelf blijven ontwikkelen op zoveel vlakken en fronten. Daarom wil ik mezelf blijven verbeteren en ontwikkelen. Ook kun je op de baan altijd alle emoties eruit tennissen en dat vind ik heerlijk aan de tennissport.” In welk team sport je? “Dit jaar heb ik competitie gespeeld voor T.C. Salland. We speelden met ons team Landelijk gemengde Hoofdklasse. Met het team zijn we dit jaar gedeeld derde geworden van de acht teams die meespeelden.” Wat is het mooiste aan dit team? “Dit jaar was het team samengesteld uit eigen club spelers. We trainen eigenlijk dagelijks met elkaar dus we kennen elkaar goed. Dit gaf meer teamgeest.” Op welk niveau sport je? “Ik sport op nationaal en internationaal niveau. Momenteel sta ik op plek 28 van de Nederlandse ranglijst.” Waarom sport je bij jouw club? “Op de club waar ik nu train zijn goede en leuke trainers. De trainers brengen me naar een hoger niveau. Ik train in groepen waarin ik mezelf echt kan ontwikkelen.” Hoe vaak train je per week? “Op dit moment train ik vijf dagen in de week, twee of drie keer per dag. In het winterseizoen trainen we zes dagen in de week.” Wanneer was je laatste wedstrijd en hoe ging het? “Mijn laatste wedstrijd was in Duitsland. Ik speelde die dag heel goed en won mijn enkel wedstrijd met 6-1 6-1. De damesdubbel won ik met 6-2 6-0. In Duitsland speel ik in een leuk en gezellig team. Op dit moment staan we zelfs tweede in de poule.” Gloriemoment? “Dat is de titel die ik afgelopen winter heb gewonnen in Apeldoorn. In dat toernooi won ik voor de eerste keer een nationaal 2-sterren toernooi. Door die prestatie kwam ik de top-30 van Nederland binnen.” Wat wil je nog bereiken in jouw sport? “Op dit moment focus ik me op de internationale toernooien om voor de wereldranglijst punten te behalen. Helaas heb ik nog geen WTA-punten gehaald. Je moet namelijk drie keer een ronde winnen in het hoofdtoernooi, voordat je een positie krijgt op de wereldranglijst. Dit jaar wil ik graag een plekje op de wereldranglijst veroveren.” Grootste blunder? “Mijn grootste blunder was vorig jaar bij het Future toernooi Oldenzaal. Bij de inschrijving van internationale toernooien moet je altijd een ID-kaart laten zien. Mijn ID-kaart zat goed in mijn portemonnee. Toen ik naar de baan wilde lopen heeft er een vak van mijn tas open gestaan. Mijn portemonnee is toen uit mijn tas gevallen. Een uur later wilde ik mezelf dus inschrijven voor het toernooi en je raadt het al: mijn portemonnee was weg! Natuurlijk was er flinke paniek, maar de sympathieke wedstrijdleiding liet mij rustig inspelen terwijl een eerlijke vinder mijn portemonnee bij hen had ingeleverd. Het liep gelukkig goed af.” Wie is je grote voorbeeld? “Roger Federer.’’ Hoe breng je graag je vrije tijd door? “In het weekend ben ik graag thuis omdat ik intern ben bij de tennisschool. Als ik thuis ben ga ik graag naar familie toe of spreek ik af met vriendinnen als daar tijd voor is.” Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers van de ZuidOosthoeker? “Op dit moment word ik in mijn fulltime tennisprogramma ondersteund door Service Apotheek, Intersport Emmen en Loon salarissoftware. Tennissen en reizen kost heel veel geld en daarom ben ik nog op zoek naar sponsoren. Lijk het jou leuk om mij te sponsoren? Dan kun je contact met mij opnemen via annelou.nab@gmail.com.”

Ook meedoen?

Wil jij ook meedoen aan onze rubriek Sportpraat. Geef je dan op via zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.

Auteur

Redactie