Nieuwe dagkliniek in 'Scheper' voor kwetsbare ouderen

EMMEN

Treant Zorggroep beschikt over een nieuwe dagkliniek in de Emmer ziekenhuislocatie Scheper. Dat meldt Treant vrijdag. Dankzij de dagkliniek kunnen veelal kwetsbare ouderen binnen een dag onderzoeken ondergaan en de uitslag krijgen van de geriater (gespecialiseerd in ziekten die bij veel ouderen voorkomen, red).

De zorggroep wil ook in de ziekenhuislocatie in Hoogeveen en Stadskanaal een geriatrische dagkliniek openen. Wel moeten daarvoor nog geriaters worden gezocht, maar problematisch lijkt het tekort aan deze artsen. Treant zegt er 'alles aan te doen' om toch nieuwe geriaters te vinden. Het behandelplan van de ouderen wordt gezamenlijk vastgesteld en zij krijgen in de dagkliniek begeleiding van vrijwilligers van Treant. Een van die vrijwilligers is Sjoukje de Groote.

Huiskamer

Het bezoek aan de dagkliniek duurt veelal tot het begin van de middag. De kliniek is te vinden op de begane grond van het Emmer ziekenhuis en is - als ware het een huiskamer - ingericht met stoelen, een televisie en twee aangrenzende spreekkamers. Ook internetten is er mogelijk.

Auteur

Redactie