Doorloper met Melissa Tapken: ‘Ik ben gek op watermeloen’

EMMER-COMPASCUUM

Melissa Tapken is 19 jaar en woont in Emmer-Compascuum. Zij is net afgestudeerd als grafisch ontwerper. Lees meer over Melissa in deze editie van de Doorloper.

Een relatie? “Ja, met Bert.” Emmer-Compascuum is voor mij… “Een rustige plek om te wonen, vlak bij familie en beste vrienden.” Als ik de baas van Emmer-Compascuum zou zijn, dan… “Zou ik zorgen dat mijn woonplaats niet meer bekend staat als ‘dat gehucht naast Emmen’.” Vroeger ging ik altijd stappen in… “Nieuw-Amsterdam en soms in Stadskanaal.” Als het Nederlands Dressuurteam paardensport wint, dan… “Ben ik trots op alle ruiters en amazones die mee hebben gedaan. Voor mij is het een droom om ooit zover te komen.” Ik weet nog goed wanneer en op wie ik voor de eerste keer verliefd was… “Dat was op mijn eerste vriendje in de eerste klas van het Hondsrug College. We hebben ruim anderhalf jaar verkering gehad.” De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed… “Elke dag maak ik de grootste lol met mijn vriend Bert. Over dat we aan het schoonmaken waren en dat ik per ongeluk zijn kussensloop bijna helemaal had opgezogen met de stofzuiger. Kleine dingen, grootste lol.” En dat ik huilde ook… “Dat was toen ik een tijdje terug weer een terugval had van een burn-out, die ik vorig jaar heb gehad. Daar baalde ik zo erg van. Gelukkig is dat nu weer beter door rustig aan te doen.” Het beste boek dat ik ooit gelezen heb, is… “Alleen op de wereld. Een oud verhaal over een vondeling die uiteindelijk te weten komt wat zijn afkomst is. Dit mooie boek laat zien dat je niet moet opgeven.” Je kunt me wakker maken voor… “Watermeloen! Ik ben gek op watermeloen. En om naar de paarden te gaan. Heerlijk!” Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk thuiskom is… “Even zitten met mijn moeder met een kop thee en kijken of ik nog inspiratie op kan doen voor nieuwe gave shoots. Of lekker knuffelen met onze konijntjes Pim en Pom.” Als ik niet in Emmer-Compascuum zou wonen, dan… “Zou ik graag in Drenthe of Groningen op een boerderij willen wonen. Paarden bij huis en ook een mooie locatie op het erf voor fotoshoots!” Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje… “Mijn vader en moeder. Heel cliché, maar ze staan altijd voor me klaar. Zelfs als ik denk dat het niet nodig is. Ze zetten desnoods alles op de kop zolang ze me maar kunnen helpen.” Wat ik vroeger wilde worden is… “Archeoloog of binnenhuisarchitect.” Wat ik uiteindelijk geworden ben, is… “Eigenaar bij Honniebie Photography & Design. Ik ben fotograaf en grafisch ontwerper. Het is nog een jong bedrijf, maar het begint al meer te groeien! Nu ik met school klaar ben, kan ik volledig aan de slag gaan.” Hoogtepunten in mijn leven zijn er zeker, maar wat er echt uitspringt is… “Dat ik vorig jaar mijn eerste agenda heb laten drukken! Dit geeft een enorme boost en ik ben heel blij dat ik dit heb gedaan. Ook mijn eigen bedrijf starten was een hoogtepunt én uiteindelijk ‘nee’ kunnen zeggen tegen de mensen die negatieve energie brachten. Hierdoor zit ik nu veel lekkerder in mijn vel. Ook de uitreiking van mijn diploma wordt straks een hoogtepunt en afsluiting. Van al die kleine dingen word ik al blij.”

Meedoen

Meedoen aan deze rubriek Doorloper? Stuur dan een e-mail naar de redactie: zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.

Auteur

Redactie