Gees ontvangt wielrenners tijdens Rondje Nederland

Gees

Honderden wielrenners fietsen van donderdag 22 tot en met zaterdag 24 juni - dus in 48 uur tijd - heel Nederland rond tijdens de estafette- en sponsortocht Rondje Nederland.

Deze sportieve uitdaging bedraagt 1200 tot 1400 kilometer fietsen. De fietsers laten zich sponsoren en zamelen hiermee geld in voor Stichting De Hoop, die hulp biedt bij verslaving en psychische problemen. De teams wisselen op vrijdag 23 juni bij Camping De Wolfskuylen in Gees. Een wisselpunt is volgens de organisatie onmisbaar binnen het evenement Rondje Nederland. “Zo’n intensieve estafettetocht rijden zonder wisselpunten is eigenlijk onmogelijk”, vertelt Jeroen van Heusden namens de organisatie. “De mannen en vrouwen hebben honderden kilometers in de benen als ze op een wisselpunt aankomen. Ze kunnen zich daar even opfrissen, een hapje eten en wat drinken en enkele uren rusten om vervolgens weer op de fiets te springen en de volgende etappe te rijden. We zijn dan ook ieder jaar weer dankbaar voor de bereidheid van de diverse wisselpunten tot het ontvangen van onze fietsers.”

Opladen

De eerste fietsers worden op vrijdag 23 juni rond 22.00 uur verwacht bij Camping De Wolfskuylen. De laatste groep komt uiterlijk binnen om 23.30 uur. De camping is het achtste wisselpunt in een serie van elf. De fietsers kunnen rekenen op een gastvrij ontvangst, een maaltijd en de mogelijkheid om even op te laden zodat de volgende etappe weer met frisse moed kan starten. Wie de fietsers live wil volgen kan meekijken via de website www.cycleforhope.nl. Rondje Nederland maakt deel uit van het sponsorevenement Cycle for Hope. Deelnemers van Rondje Nederland finishen zaterdag 24 juni op Dorp De Hoop in Dordrecht. Meer informatie over Cycle for Hope, het doel, de tochten en inschrijven staat op www.cycleforhope.nl.

Auteur

Redactie