Saule Wester: ‘Benieuwd of ze op Carmel lief zijn’

EMMEN

Vier basisscholen in de Emmer wijk Bargeres maakten vorige week een videoclip bij het project ‘Brainart’. De leerlingen bereiden zich zo voor op het voortgezet onderwijs.

In de eerste fase van het project ‘Brainart’ krijgen de klassen bezoek van de medewerker van Welzijngroep Sedna. Die gaat met de groepen in gesprek over de veranderingen die eraan komen. Leerlingen bespreken in die klassen tijdens gesprekken openhartig hun twijfels en zorgen. Uit de gesprekken blijkt dat ze het ‘super spannend’ vinden, maar zich er ook enorm op verheugen. In de tweede fase kiezen de leerlingen voor een workshop onder leiding van een professionele kunstdocent. Ze kunnen kiezen uit de workshops breakdance, hiphop, beeldende kunst, theater of rap. Samen met de kunstdocenten bereiden ze een spetterende presentatie voor waarmee afscheid wordt genomen van de basisschoolperiode. Tijdens de kunstworkshops zitten de leerlingen van de Kas, het Palet, de Brink en de Barg door elkaar. Dat is een bewuste keuze, laat de Emmer stichting De Kunstbeweging weten, die dit project samen met Sedna organiseert. “In de brugklas moeten de kinderen ook wennen aan het feit dat hun klasgenootjes van allerlei andere scholen komen.”

Kennismaking

Saule Wester uit groep 8 van de Kardinaal Alfrink-School deed mee aan de workshop theater. “Bij theater deden we eerst een aantal kennismakingsspelletjes om aan de groep te wennen en dat gaf meteen een gezellige sfeer. De theaterdocent leerde ons hoe we goed moesten staan om niet onzeker te lijken. Ik ga volgend jaar naar het Carmelcollege en ik ben heel benieuwd of de docenten daar lief of streng zijn.” In de laatste fase van het Brainart-project worden de presentaties opgenomen op video om daarvan een clip te monteren. Alle kinderen krijgen een exemplaar als aandenken. Voor meer informatie over het project: info@dekunstbeweging.nl.

Auteur

Redactie