Meisjes D-team van MHCC is kampioen

COEVORDEN

Het meisjes D-team van de Mixed Hockey Club Coevorden is afgelopen weekend kampioen geworden. Het Coevorder meisjesteam voelde de hete adem in de nek van het team van Hondsrug uit Zuidlaren.

Al snel werden de eerste twee plekken gedurende de competitie gedomineerd door het Zuidlaarder en Coevorder team. Lange tijd ging Zuidlaren aan kop, maar het omslagpunt kwam eind mei tot stand bij het onderlinge treffen in en tegen Zuidlaren, waar de Coevorder meiden wonnen met 1-8. Vanaf dat moment voerde MHCC de ranglijst aan, maar om kampioen te kunnen worden moest het team ervoor zorgen om Zuidlaren voor te blijven.

Grote opgave

Met nog twee wedstrijden te gaan lag er een grote opgave voor de meiden van MHCC. In het voorlaatste duel won MHCC van GHBS met 9-1, maar ook Hondsrug won dat weekend van Hoogeveen met 6-1. Het kampioenschap moest dus in het laatste duel beslist worden. Zuidlaren lag slechts één punt achter op Coevorden, dus moest er gewonnen worden. Coevorden moest uit tegen Assen en Hondsrug uit tegen GHBS Groningen. Hondsrug won met 2-5 van Groningen en belde gelijk met Assen voor de uitslag. HV Assen wist hen echter te melden dat Coevorden juist ruim gewonnen had met 9-1 en dat daardoor de titel werd gepakt door MHCC. De voorsprong in de eindstand op de nummer twee is één punt. De meiden liepen afgelopen weekend nog een ereronde door het Coevorder centrum.

Auteur

Redactie