Kinderen BWB-school blij met 'Marc en Maaike en de gestolen hond'

DALEN/AALDEN

Schrijfster en illustrator Yvonne Brill gaf woensdag het boek 'Marc en Maaike en de gestolen hond' als cadeau aan de 31 kinderen van groep vier van obs Burgemeester Wessels Boer in Dalen.

Door Kristian Elders De 75-jarige Aaldense wil met die geste een bijdrage leveren aan de bestrijding van laaggeletterdheid. Alle kinderen van groep vier in de gemeente Coevorden krijgen het boek met dank aan Kunst en Cultuur, de provincie Drenthe, Biblionet Drenthe en de gemeente Coevorden, maar Carice Schoonen (8) van de BWB-school in Dalen was de eerste. Carice heeft al zes boeken van de bekende Bianca-serie, die nog altijd door Brill wordt geschreven. "Daarom kreeg ik het eerste boekje zonet", vertelt Carice trots. "Ik vond het best spannend, want ik ken Yvonne nog niet zo goed. Ik ken alleen haar boeken en wil er zeker nog meer van haar lezen."

Rustig

Carice genoot woensdag met volle teugen in de school. "De boeken van Bianca gaan over paarden. Ik heb zelf twee paarden en een pony. Het is erg leuk om paarden te aaien en op deze dieren te rijden. Van lezen word ik rustig. Ik hoop dan ook dat Yvonne nog veel boeken schrijft, maar als ze niet meer wil moet ze gewoon stoppen." Brill - zij is de buurvrouw van groepsleerkracht Marloes van der Weide - las in de BWB-school vanaf bladzijde acht één hoofdstuk voor uit het boekje. Dat hoofdstuk heet 'De laatste dag op school'. Alle kinderen van de groep lazen vlijtig mee op de langste dag van het jaar, terwijl wethouder Jeroen Huizing aandachtig luisterde. Brill voorzag even later alle boekjes in Dalen van een persoonlijke boodschap. De even aimabele als schijnbaar onvermoeibare schrijfster verzorgde ook alle tekeningen in alweer haar 145e kinderboek. De nog altijd fanatieke Brill is ondertussen bezig met nummer 146, maar over de inhoud hult zij zich wijselijk genoeg in nevelen. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Auteur

Redactie