De Plons wint veel medailles in Klazienaveen

KLAZIENAVEEN/COEVORDEN

De elf wedstrijdzwemmers van ZC en PC De Plons uit Coevorden kwamen afgelopen weekend in Klazienaveen uit tegen Moby Dick uit Schoonebeek, Borger en Polaris uit Klazienaveen. Met zeven gouden, drie zilveren, drie bronzen medailles en dertien persoonlijke records kijkt De Plons tevreden terug.

Marlou Schepers won zilver op de 25 meter rugslag en brons op de 25 meter vrije slag bij de meisjes Minioren 3 en 4: beide in een persoonlijk record. Ook Tamira Boonstra zwom heel goed. Bij de 50 meter vrije slag voor meisjes Minioren 5/Junioren 1 ging ze er met de zilveren medaille vandoor. Op de 25 meter vlinderslag won ze goud in een persoonlijk record. Ellis Hamberg, die net met wedstrijdzwemmen is begonnen, verbeterde haar beste tijd op de vrije slag en won haar eerste bronzen medaille op de vlinderslag. Fleur Wieringa en Fleur van der Weide behaalden op hun programmanummers allebei medailles bij de meisjes junioren 2 en 3. Fleur Wieringa won goud op de 50 meter rugslag, Fleur van der Weide won hier zilver. Bij de 25 meter vlinderslag won Van der Weide goud en Wieringa brons. Ilse de Vries won zilver in een persoonlijk record op de 50 meter rugslag en goud op de 50 meter vrije slag bij de senioren 1.

Snelle jongens

Melle van Veen won twee gouden medailles. Eerst op de 25 meter rugslag - met pr - en later op de 25 meter schoolslag bij de jongens Minioren 3 en 4. Cai Mink won goud op de 50 meter vrije slag voor Minioren 5 en 6. Lars van der Weide en Stan Tibben verbeterden hun beste tijd op deze slag. Op de 25 meter vlinderslag won Cai - met een verbetering van het persoonlijk record - eveneens goud.

Auteur

Redactie