Amateurkunstenaars verdelen 20.000 euro

EMMEN/NIEUW

AMSTERDAM - Zeven initiatieven van amateurkunstenaars in Drenthe hebben 20.000 euro gekregen uit het potje Maak het in Drenthe van K&C en VSBfonds. De vrijetijdkunstenaars kunnen nu uitvoering geven aan projecten die een impuls geven aan hun technische en artistieke ontwikkeling.

Arjan Linker uit Nieuw-Amsterdam, winnaar van de Drentse talentprijs 2016, krijgt een donatie voor zijn project Wereldpremière Tromboneconcert. Onderdeel van dit project is de realisering van een nieuw muziekstuk dat wordt uitgevoerd door een symfonieorkest samengesteld uit gevorderde, veelal jeugdige, amateurmuzikanten. Het grootste bedrag gaat naar de audiovisuele presentatie Live Experience van amateur videokunstenaar Iris Sijbom die met de alternatieve rockband We Fall Slowly, beide uit Emmen, een show wil realiseren. Een ander project uit Zuidoost-Drenthe die een financiële bijdrage krijgt, is het muzikale project My Generation van Popkoor Emmen.

Auteur

Redactie