Aanleg afvoerbuis Oranjekanaal klaar

EMMEN

De aanleg van de afvoerbuis van Emmen naar het Oranjekanaal is klaar. De afgelopen periode reden kranen en dumpers af en aan op de hoek van de Hondsrugweg langs de N381 (Frieslandroute).

Een afvoerbuis met een binnendiameter van twee meter naar het Oranjekanaal is aangelegd. Door de buis is de kans op wateroverlast na hevige regenbuien in de wijken Emmermeer en Emmen Centrum Noord veel kleiner. In totaal is er 1800 meter nieuw riool aangelegd. Al jarenlang kampten delen van de wijken Emmermeer en Emmen Centrum Noord bij hevige regenbuien met wateroverlast. In sommige situaties stond het water tot veertig centimeter in de woningen. Met de afvoerbuis naar het Oranjekanaal kan er straks naast de reguliere afvoer extra veel regenwater worden afgevoerd, waardoor het risico van water op straat kleiner wordt. De afvoerbuis begint op de hoek van de Hondsrugweg – N381 en is aangelegd door middel van open ontgraving met een sleufkist om instorten van het talud te voorkomen.

Auteur

Redactie