'Emmen centrum moet compacter en groener'

EMMEN

Hoe zorgen we ervoor dat Emmen ook in de toekomst een bruisende stad blijft? Over deze vraag dachten ondernemersvereniging Emmen Vlinderstad en de gemeente Emmen het afgelopen jaar samen met betrokken inwoners en ondernemers na.

Het antwoord staat in de Centrumvisie. Belangrijke conclusies: het centrumgebied moet compacter en groener, het noordelijke deel van het centrum moet worden vernieuwd en bepaalde winkelgebieden moeten veranderen in woongebieden. Voor de eerste fase is veertien miljoen euro nodig. Emmer inwoners en ondernemers waren betrokken bij alle stappen van het proces. Dat gebeurde tijdens bijeenkomsten en via www.centrumvisieemmen.nl. De komende zes weken ligt de Centrumvisie ter inzage. Komend najaar neemt de gemeenteraad een definitief besluit over de plannen.

Auteur

Redactie