Sportpraat met Alana Wesselink: ‘De teamsfeer is perfect’

EMMEN/ERICA

De rubriek Sportpraat gaat deze keer over een sport die nog altijd in opmars is in Nederland. Voetbal is populair onder meiden en vrouwen. Ook in Emmen en Erica.

Wie ben je? “Mijn naam is Alana Wesselink, ik ben negentien jaar en kom uit Emmen.” Naar welke school ga je? “Ik zit in mijn examenjaar op het Drenthe College. Ik volg de opleiding Mediavormgeving. Als bijbaan werk ik bij de McDonald’s in Emmen.” Welke sport beoefen je en bij welke vereniging? “Ik voetbal bij SVO BDE.” Wat maakt deze sport zo leuk? “De spanning die er in een wedstrijd zit. De passie die er in elke wedstrijd weer is om de drie punten in de wacht te slepen.” In welk team sport je? “SVO BDE vrouwen 1.” Wat is het mooiste aan dit team? “We kunnen het goed me elkaar vinden: de teamsfeer is perfect. Daarnaast helpen we elkaar om nog beter te worden als individu en als team.” Op welk niveau sport je? “Vierde klasse.” Waarom sport je bij jouw club? “SVO BDE is een samenwerkingsverband tussen vv Bargeres, vv DZOH en SC Erica. Dit is ontstaan omdat er een tekort aan voetballende dames waren bij de clubs en om het vrouwenvoetbal op een hoger niveau te krijgen. Het bleek afgelopen jaar dat dit een succesvolle combinatie is.” Hoe vaak train je per week? “Twee keer per week samen met SVO BDE vrouwen 2.” Wanneer was je laatste wedstrijd en hoe ging het? “Mijn laatste wedstrijd was op 10 mei. Het was de finale van de noordelijke districtsbeker, die in het stadion van FC Emmen gespeeld werd. Voor mijzelf verliepen de eerste twintig minuten erg stroef, maar langzaam maar zeker ging het ook met mij beter. We wonnen de finale met 7-1 en dus ook de beker!” Gloriemoment? “Dat we dit seizoen ongeslagen de dubbel hebben gepakt! We zijn kampioen geworden en we hebben de beker gewonnen.” Wat wil je nog bereiken in jouw sport? “Nog meer prijzen winnen.” Grootste blunder? “Dat ik kon scoren, maar vol over de bal heen maaide.” Wie is jouw voorbeeld? “Wesley Sneijder” Hoe breng je graag je vrije tijd door? “Bezig met mijn eigen bedrijf: Alana Wesselink, met Netflix of met vrienden weg.”

Ook meedoen?

Wil jij ook meedoen aan onze rubriek Sportpraat. Geef je dan op via zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.

Auteur

Redactie