Liane Mestemaker: ‘Kaalheid bij vrouwen nog altijd groot taboe’

EMMEN

Ongeveer één op de vier vrouwen boven de veertig jaar krijgt last van extreme haaruitval. Dat meldt Liane Mestemaker van Creativo Care in Emmen.

“Kaalheid bij vrouwen is een groot taboe”, zegt Mestemaker. “Vrouwen bij wie het haar gaat uitvallen, kunnen te maken krijgen met verminderd zelfvertrouwen en zelfs psychische problemen. Zij durven zelden over hun probleem te praten. Met de Dag van het Haarwerk op donderdag 15 juni willen erkende haarwerkspecialisten die bij brancheorganisatie ANKO zijn aangesloten het taboe doorbreken, want er zijn oplossingen voor haarverlies die niet van echt te onderscheiden zijn.”

ANKO-certificering

Erkende haarwerkspecialisten zijn te herkennen aan de ANKO-certificering. Zij worden meerdere keren per jaar bijgeschoold. Mestemaker: “Bij werk van amateurs kun je zien dat iemand een pruik draagt, maar bij haarwerken die gemaakt zijn door professionals zie je dat niet. Er zijn helaas redelijk wat amateurs actief in onze sector”, vertelt Liane. “Daardoor zijn er slechte producten op de markt. Wij zijn erkend zijn door de ANKO en daardoor hebben onze klanten recht op een vergoeding van de zorgverzekeraar.” Meer informatie staat op www.dagvanhethaarwerk.nl.

Auteur

Redactie