Gerardus Majella School naar schoolvoetbalfinale

NIEUW-SCHOONEBEEK

Het schoolvoetbalteam van de Gerardus Majella School (GMS) uit Nieuw-Schoonebeek reisde vorige week af naar Jubbega in Friesland. Daar zou groep 6 namelijk – na wedstrijden in Emmen en Steenwijk – voetballen voor een ticket van de landelijke finale in Zeist.

De tegenstanders waren obs de Burcht uit Heerenveen, CBS Ds. Hasperschool uit Akkrum en obs Sprinkels uit Meppel. Ondanks het slechte weer die dag konden groep 6 van de GMS rekenen op de steun van de meegereisde supporters. De eerste wedstrijd ging met 4-2 verloren tegen de Burcht, de tweede wedstrijd werd met 3-0 eenvoudig gewonnen. Omdat de Burcht beide wedstrijden won, kon de school uit Nieuw-Schoonebeek alleen nog eerste worden als de Burcht zou verliezen en de GMS ruim zou winnen. En dat gebeurde. Voor het eerst sinds 29 jaar staat de GMS weer in de landelijke finale, die volgende week wordt afgewerkt. Namens GMS speelden Milan Nijenstein, Jort en Mill Schnoing, Dion Levelink, Siem Hegeman, Cas Kolmer, Sven Koop, Finn Buursma, Dylan Hubers en Maik Imming. Hun coach is Richard Nijenstein.

Auteur

Redactie