Burgemeester schenkt cheque aan Sigrid’s Garden

EMMEN

De Emmer burgemeester Eric van Oosterhout overhandigde vorige week een cheque ter waarde van tweeduizend euro aan Sigrid’s Garden.

Sigrid’s Garden is een stichting voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten en is gevestigd aan de Weerdingerstraat in Emmen. Van Oosterhout liet bij zijn installatie als burgemeester van de gemeente Emmen – 13 maart – weten een geldbedrag te willen doneren aan de Samenloop voor Hoop Gieten en dus aan Sigrid’s Garden. Dat geldbedrag is ontstaan uit giften tijdens het afscheid van Van Oosterhout als burgemeester van de gemeente Aa en Hunze, zij vorige werkplek. Jaap Boer, oprichter van Sigrid’s Garden, is zeer blij met de donatie. “Onze dank gaat uit naar de gift van de burgemeester”, zegt Boer. “Ook stellen we zijn aanwezigheid en zijn warme belangstelling zeer op prijs. Hij was bijzonder geïnteresseerd in dat wat wij hier doen en maakte alle tijd om met de aanwezigen persoonlijk te spreken.” Burgemeester van Oosterhout zelf licht toe waarom hij voor Sigrid’s Garden heeft gekozen als goede doel. “Ik had al snel het idee om mijn afscheid in Aa en Hunze in het teken te zetten van een goed doel. In Gieten werd net de Samenloop voor Hoop georganiseerd. Dit is een prachtig evenement waarbij geld wordt opgehaald voor de kankerbestrijding. In Emmen zocht ik het in dezelfde hoek.Ik ben nu twee keer in Sigrid’s Garden geweest. Daar ervaar ik een warme opvangplek voor mensen die hun verhaal over kanker kwijt willen. De vrijwilligers zijn goed getraind. Ik kan mij voorstellen dat deze plek een enorme steun kan bieden in moeilijke tijden.”

Auteur

Redactie