Ellen ten Damme hoofdact tijdens Emmer Uitmarkt

EMMEN

Ellen ten Damme is zaterdag 9 september de hoofdact van de Emmer Uitmarkt - de opening van het culturele seizoen. Ten Damme wordt op het Raadhuisplein live begeleid door het Noordpool Orkest.

De organisatie van Uitmarkt Emmen - bestaande uit De Kunstbeweging, de Bibliotheek, Centrum Beeldende Kunsten (CBK) Emmen en het Atlas Theater - zijn uitermate blij met Ten Damme als hoofdact. “Ellen ten Damme is als allround artiest goed bekend op grote podia zoals bijvoorbeeld Carré in Amsterdam. Met haar krachtige stem weet zij haar publiek recht in het hart te raken”, stelt evenementencoördinator Claudia Zwart, namens de vier culturele partijen.

Uitmarkt

Op 11 oktober staat Ellen ten Damme op het podium van het Atlas Theater met haar show ‘Paris-Berlin’. “Haar concert in het Atlas was de aanleiding om de alleskunner te vragen een voorproefje te geven tijdens de Uitmarkt”, aldus Zwart. “Grote artiesten als Douwe Bob, Waylon en Ali B hebben met het Noordpool Orkest gespeeld. We willen een voorproefje geven van het culturele seizoen in Emmen en met de combinatie Noordpool Orkest en Ellen ten Damme zijn wij ervan overtuigd een topact te hebben geboekt die past bij de Uitmarkt Emmen.” Haar theatershow bevat veel muziek uit de jaren twintig, toen Parijs en Berlijn voorop liepen, maar ook repertoire uit de jaren veertig en vijftig en muziek van nu. “We verwachten binnenkort meer grote namen bekend te kunnen maken”, zegt Zwart. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. De organisatie zoekt nog vrijwilligers, die zich kunnen opgeven via info@uitmarktemmen.nl. Meer informatie op: www.uitmarktemmen.nl.

Auteur

Redactie