'Fietsen tegen kanker' van Voorburg naar Oosterhesselen

OOSTERHESSELEN/VOORBURG

Wat in 2012 begon als eenmalige grote inzamelactie onder de noemer Fietsen tegen kanker, kent dit jaar alweer de zesde editie. Op zaterdag 17 juni maakt een grote groep renners zich weer op voor de monsterfietstocht van Voorburg (Zuid-Holland) naar Oosterhesselen.

Dat is een afstand van 240 kilometer. De lange fietstocht en de inspanning die wordt geleverd om de finish te behalen, staan symbool voor de pijn en het lijden van een kankerpatiënt. De fietsers zamelen met de fietstocht geld in voor KWF Kankerbestrijding. De tocht is een initiatief van een Voorburgse vriendenclub, die de geliefde vrienden Richard de Schrijver (40) en Yvette Tenholter (36) aan de ziekte verloor. Meer informatie over onder meer inschrijven en de route staat op www.fietsentegenkanker.eu.

Auteur

Redactie