Wijkfestival in Bargeres

EMMEN

Onder de noemer ‘Leef in de Straat ontmoet The spy and the Butcher festival’ gonst het op zaterdag 17 juni van de culturele activiteiten in de Emmer wijk Bargeres.

Vorig jaar organiseerde de werkgroep Ruinerbrink, bestaande uit een aantal enthousiaste buurtbewoners onder aanvoering van Harrie Wegkamp, voor de eerste keer dit straatfestival. Bij de evaluatie werd besloten tot het organiseren van een tweede editie, wegens groot succes. In de Ruinerbrink wonen veel creatievelingen die zich bezighouden met diverse vormen van kunst en cultuur. Dit leidde tot een groot cultureel straatfestival voor en door bewoners. De werkgroep heeft voor de komende editie de handen ineengeslagen met The Bake Shop, die het ‘Spy and the Butcher festival’ jaarlijks organiseert. Het grasveld in het midden van de Ruinerbrink is het centrale punt van het festival waar al vanaf 13.00 activiteiten plaatsvinden, zoals een kinderprogramma, muziek van Boet 'n Deure, festival psychiater, salsademonstraties, markt en massage. Ook in diverse tuinen staan ‘intieme optredens’ gepland. De muzikale optredens op het centrale veld zijn verdeeld over twee podia met Juneville, Carly E en het rapcollectief Boyz in the Woods. ’s Avonds wordt het evenement afgesloten door Jeangu Macrooy, die deze zomer ook op North sea jazz en Lowlands speelt. Het festival wordt ondersteund door De Kunstbeweging. “Talent wordt op dit festival omgezet in actie, het wordt een heel inspirerend evenement. Zo’n festival als dit is een prachtige initiatief in een buurt”, aldus Greetje Kuipers van De Kunstbeweging. Wie een vergelijkbaar evenement in dorp of wijk wil organiseren kan mailen naar info@dekunstbeweging.nl.

Auteur

Redactie